Брат убио брата пред очима несретне мајке

Г.С.
Foto: Слободна Далмација

МЕТКОВИЋ - Стравичан злочин потресао је долину Неретве. У мјесту Боровци у Општини Кула Норинска, смјештеном недалеко од државне цесте Метковић - Вргорац, Роберт Крстичевић (47) убио је својег брата Срећка (51).

Злочин се догодио у трошној обитељској кући у којој су браћа живјела с мајком.

- Полицијски службеници Службе криминалистичке полиције Полицијске управе дубровачко-неретванске и Полицијске постаје Метковић, у сарадњи са Жупанијским државним одвјетништвом, завршили су криминалистичко истраживање којим је утврђена основана сумња да је мушкарац у доби од 46 година починио казнено дјело убиства 51-годишњака с којим је уско обитељски повезан - службено је приопћила полиција.

На мјесту догађаја обављен је увиђај којим је руководио замјеник жупанијског државног тужиоца, а криминалистичким истраживањем је утврђено да је осумњичени 47-годишњак у вечерњим сатима сриједе, 17. јануара, у обитељској кући хладним оружјем усмртио 51-годишњака задавши му двије убодне ране у подручју абдомена.

Братоубилачки чин потресао је цијелу долину Неретве, од Метковића до Плоча гдје су несретна браћа живјела прије досељења у Боровце. И убијени као и убојица од раније су познати полицији, преноси Слободна Далмација.

- Било је ту свашта! И дроге и алкохола - рекли су нам ријетки становници мјеста скривеног међу брдима на западном рубу неретванског краја у којем стално борави тек двадесетак људи.

Викендима се насеље попуни, али током радних дана је пусто и празно. Сви су шокирани догађајем иако су знали да је обитељ проблематична.

- Ма вјерујте ми, увијек ме било страх да ће се нешто лоше с њима догодити. Често се из те њихове куће чула вика и галама.

Браћа су се сукобљавала међусобно. Овај млађи је често тјерао из куће старијег. На крају га је и убио.

А јадна мајка није ту могла ништа учинити нити је то могла спријечити, премда је више пута давала за право млађему који је био и проблематичнији. Ето, видите, на крају је убио брата - рекли су у Боровцима.

 

Злочин се догодио у сриједу навече око 22.15 сати када су у селу чули мајчино запомагање. Падала је слаба киша, а несретна жена је босонога банула комшијама на врата.

Избезумљено је тражила помоћ и понављала: "Срећко је у коми, Срећко је у коми". Кад је комшиница ушла у кућу страве свједочила је језивом призору братоубојства.

Несретни Срећко је био убоден неколико пута ножем у трбух од чега је највјеројатније преминуо на мјесту догађаја. Позвала је полицију и хитну помоћ, али несретном 51-годишњаку није било помоћи.

- Двојица браће живјела су у трошној кућици од тридесетак квадрата зараслој у жбуње. Старија сестра им је удана у Београду и овдје је ријетко долазила. Комшије су је једва добили на телефон да јој саопште стравичне вијести.

Један брат им живи у Плочама. Никад није долазио у посјету мајци, потпуно се од њих отуђио. 

А да све буде још трагичније, двојица браће су им умрла не тако давно.

На темељу налога Жупанијског државног тужилаштва тијело усмрћеног мушкарца је превезено на Одјел патологије дубровачке болнице, гдје ће се провести обдукција, навели су из Полицијске управе дубровачко-неретванске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана