Новитовић: Тим цивилне заштите помаже грађанима мјеста Љубно

ГС
Новитовић: Тим цивилне заштите помаже грађанима мјеста Љубно

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Тим Републичке управе цивилне заштите са механизацијом тренутно ради у Словенији на уређењу корита ријеке Савиње, а слободно људство помаже грађанима мјеста Љубно у Савињској регији на санацији штете настале усљед катастрофалних поплава које су погодиле ту земљу, изјавио је вршилац дужности директора Управе Милан Новитовић.

„Јуче смо имали изузетно активан радни дан са колегама из Хрватске и Србије. Сваки тренутак користимо да било којем тиму на терену помогнемо. Присутне су и екипе из Словачке, Украјине и Њемачке, као и велики број волонтера“, навео је Новитовић.

Он је додао да радни дан почиње од 7.00, а завршава се око 19.00 часова, те да се константно ради.

„Што се тиче земље домаћина, изузетно су организовани. Комплетна логистика, од смјештаја, исхране, дистрибуције горива је беспрекорна. Наш вођа тима и официр за везу веома добро сарађују. Извјештаји се достављају и Европском механизму цивилне заштите, као и Републичкој управи цивилне заштите“, рекао је Новитовић.

Новитовић наводи да су и локални становници изузетно добро организовани, с обзиром да је ово већ десети дан од поплава, па су се већ привикли и добро уходали у свим активностима.

Он је рекао да током дана очекују да им се придруже и колеге из Федералне управе цивилне заштите.

Такође је  рекао да су га током јучерашњег дана више пута звали предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић да се информишу о ситуацији и људима на терену, као и да понуде сву неопходну подршку у логистици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана