Новинар шокиран цијенама у Ровињу: Килограм трешања 20 евра

Г.С.
Новинар шокиран цијенама у Ровињу: Килограм трешања 20 евра

РОВИЊ - Високе цијене на Јадрану шокирају сваки дан, а Ровињ се сматра једним од најскупљих градова у Хрватској.

Новинар италијанског магазина “Il Corriere della Sera” отишао је у Ровињ са циљем да истражи цијене за које многи Италијани тврде да су скупље од њиховог тржишта.

У тексту “Туризам у Хрватској након доласка евра, Ровињ скупљи од Италије”, испричао је своје искуство током боравка на овој популарној дестинацији.

Новинар је отишао у центар и питао мјештане како могу да живе са тако високим цијенама, пошто килограм трешања кошта 20 евра, а пица из ресторана 15 евра.

Међутим, појединци су му одговарали да не купују оно што им не вриједи. Он истиче да сладолед продају по цијени од 3,5 евра и да је италијански град Ферера рај у поређењу са ровињским цијенама.

На плажи је срео и породицу која је била изненађена цијеном минералне воде. Тврде да су четири флаше платили чак 14 евра. Наводи и да је градоначелник Ровиња Марко Палиага медијима признао да су преувеличали цијене не само у Ровињу, веć и у цијелој Хрватској. Он је тада навео да имају више ноćења него раније, али туристи мање троше на друге производе и услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана