Новинар прерушен у избјеглицу снимио хаос у хрватском кампу VIDEO

Агенције
Новинар прерушен у избјеглицу снимио хаос у хрватском кампу VIDEO

Холандски новинар објавио је снимак у ком су у пуној мjери откривени катастрофални услови у хрватским избјегличким камповима.

Новинар је успио да се провуче кроз обезбјеђење и администрацију "маскиран" у избјеглицу.

Дани Госен, холандски репортер либанског порекла, који ради за холандску телевизију 3ондерзоект, ушао је у мигрантски камп на хрватско-српској граници како би разоткрио праве муке избјеглица у овој земљи.

На снимку се виде избјеглице које немају прикладно склониште и спавају на поду окружени оградама, а претпоставља се да је у питању избјеглички камп у хрватском селу Опатовице.

Госен је успио да уђе у камп без икаквих папира, представивши се као Калид Гасан. Прошао је медицинске тестове и администрацију све вријеме снимајући.

"Ово је невјероватно. Регистровао сам се као избјеглица из Сирије, која је још увијек студент, а имам 34 године", рекао је у камеру док се удаљавао од улаза у камп.

"Тресем се. Плашим се шта би ми урадили да су ме открили", додао је.

На крају видеа, Госен говори о условима којима је посвједочио.

"Налазим се у кампу и шокиран сам. Оно што видим је тотално апсурдно. Људи леже једни на другима. То је невјероватно. Желим да одем одавде што прије. Остати овде један дан је ок. Али ово је лудо. Ово је нехумано", рекао је Госен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана