Нови притисак Албанаца да се откаже Бреговићев концерт

ГС
Foto: Архива

Координациони савјет породичних удружења несталих на КиМ из Приштине упутио је писмо албанској општини Корча у коме тражи да се откаже концерт Горана Бреговића на Фестивалу пива у том граду 22. августа.

Предсједавајући Савета, Ахмет Грајчевци, навео је у писму да "ако општина не може да помогне у проналажењу истине о судбини 1.632 особа, барем поштује бол чланова породице", преноси приштински Љајми.

Ово удружење косовских Албанаца у писму тражи да их више не "повређују" тиме што допуштају учешће Горану Бреговићу или било ком другом српском уметнику, који је, како тврде, 22 године "улагао континуиране напоре да негира геноцидне злочине".

Замјеница градоначелника Корче Бениља Терова изјавила је недавно да је Бреговић потврдио наступ на Фестивалу пива у том албанском граду 22. августа, пренио је портал Економија онлајн.

Она је додала да су пјевачи са Косова отказали учешће на Фестивалу због пријетњи, како су навели, националистичких група, пренио је Косово онлајн.

Терова је потврдила за приштинску Газету експрес да општина Корча не намјерава да откаже Бреговићево учешће на фестивалу, преноси Б92.

"Не постоји политички приступ учешћу пјевача рођеног у Сарајеву, част нам је да наступи и колико ми знамо, а у праву смо, никада се није позиционирао ни против Албанаца ни против Косовара", рекла је Терова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана