Нови немири у Куманову, погинуло осам полицајаца

Агенције
Нови немири у Куманову, погинуло осам полицајаца

Куманово - У Куманову се од јутрос чују пуцњи, хеликоптер надлијеће и Скопље, рањена су три полицајца. Још један полицајац подлегао повредама, а један пронађен мртав у чишћењу тереЉ.. У Македонији Дан жалости.

Како јављају македонски медији, у размјени ватре око 7 сати рањена су још тројица полицајаца који су пребачани у Скопље на лијечење.

Још један полицајац који је рањен у јучерашњој пуцњави подлегао је повредама у скопској болници, јавља дописник Б92 из Скопља. Број убијених полицајаца у окршају са терористима у Куманову повећао се на шест.

Министарство унутрашњих послова потврдило је јутрос да полицијска акција у кумановском Дивљем насељу ипак још није окончана, јавила је агенција МИА.

Полиција је блокирала све путеве ка насељу, а житељи тог дијела града немају струју. Пуцњава и детонације интензивно су се чули у периоду између 6.30 и 7.30, пишу локални медији.

Рејон Куманова, како се наводи, надлијећу хеликоптери и беспилотне летјилице, а очевици тврде да из тог правца још може видјети густ и црни дим.

Репортери РТС-а са лица мјеста јављају да је послије мирне ноћи јутрос поново почела спорадична пуцњава у појединим дијеловима Куманова, а да над Скопљем лети хеликоптер.

Македонски медији јављају да су полицијске снаге и данас распоређене у Дивљем насељу у којем је у суботу дошло до цјелодневног окршаја полиције са терористима, као и да из појединих кућа и даље куља дим.

У суботу је током читавог дана трајао сукоб македонске полиције и наоружане групе која се супротстављала пуцњима из аутоматског оружја, снајпера и гранатама.

Министарка полиције Гордана Јанкуловска потврдила је да је пет полицајаца погинуло у Куманову, а више од 30 повређено, као и да број погинулих цивила још није познат.

Велики број Албанаца у колони аутомобила и аутобуса, сви са кумановским регистрацијама, прелазили су јуче на прелазу Прешево из Македоније у Србију.

Влада Македоније донијела је, на ванредној седници, одлуку да недјеља и понедјељак, 10. и 11. мај, буду Дани жалости, због погибије припадника безбједносних снага у полицијској акцији откривања и разбијања наоружане терористичке групе у Куманову.

Због Дана жалости, заставе Македоније спуштене су на поља копља, пренијела је агенција МИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана