Нови криминални клан у Црној Гори

Агенције
Нови криминални клан у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Према подацима црногорске полиције и тужилаштва у овој држави од 2017. године, поред кавчана и шкаљараца функционише још један опасан криминални клан.

Како је наведено, ради се о озбиљној организацији, чије дјеловање надлежни полицијски и правосудни органи активно прате.

Саопштено је ово након хапшења једног од чланова ове организације Раде Поповића, који је осумњичен да је помогао у набавци возила која су коришћена током убистава Веселина Калезића и Мила Илића, почињена у октобру 2018, односно у априлу 2019. године.

Представници полиције и тужилаштва  су истакли да су његовим лишавањем слободе расвијетли оба злочина, наводећи да је он дио опасне криминалне организације формиране 2017. године.

У документима, у које су “Вијести” имале увид, наводи се да је Поповић осумњичен да је са умишљајем помогао Марјану Вујачићу да убије Калезића. Он је наводно помогао у набављању возила “рено меган”, које је 10. октобра 2017. један од припадника те криминалне организације украо са паркинга на Врачару.

- Осумњичени Марјан Вујачић тим возилом се довезао на лице мјеста, изашао из њега и употребом ватреног оружја лишио живота Веселина Калезића.

Поповић је касније то возило посуо бензином и запалио - наводи се у полицијским документима.
У истом документу, тужитељка Стојанка Радовић наводи да је Поповић са умишљајем помогао Вујачићу и у извршењу кривичног дјела - убиство Миле Илића.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да Вујачић и Поповић нису блиски ниједном од зараћених црногорских криминалних кланова – “шкаљарском” или “кавачком”, већ да су чланови посебне криминалне организације.

Објаснио је и да је њихов мотив да убију суграђане био “крвав новац” и да су створили озбиљну криминалну организацију. 

- Ми имамо податке о члановима те криминалне организације, гдје се они налазе. Дакле има их још - казао је он. (Агенције)

 

Докази

Тужитељка Радовић саопштила је да из прикупљених доказа и података произилази основана сумња да су Поповић и Вујачић, реализујући план криминалне организације чији су припадници, на подмукао начин и из ниских побуда убили Калезића и Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана