Нови детаљи злочина у Ријеци: Посвађао се са женом, па је насмрт претукао

ГС
Нови детаљи злочина у Ријеци: Посвађао се са женом, па је насмрт претукао

РИЈЕКА - У кафићу Пин на Павлинском тргу у самом средишту Ријеке, у близини Корза, у недјељу у послијеподневним сатима мушкарац је усмртио женску особу. Музичарка Јулија Џозефин Бјанка Коломпар потврдила је како је за убиство осумњичен њен супруг Роман Брнада.

Нешто касније током дана о убиству се огласила и полиција.

- Полицијски службеници полицијске станице Ријека у сарадњи с радницима Службе општег криминалитета Полицијске управе приморско – горанске довршили су криминалистичку истрагу над 36-годишњим хрватским држављанином због сумње у почињење кривичног дјела тешког убиства, стоји у саопштењу ПУ приморско-горанске.

- Криминалистичким истраживањем утврђено је да се 36-годишњак 6. фебруара у једном од угоститељских објеката на Павлинском тргу у Ријеци најприје вербално сукобио са 67-годишњом хрватском држављанком, а потом је физички напао те јој задао више удараца у предјелу главе и тијела и потом побјегао, саопштили  су из полиције.

Како неслужбено сазнаје Јутарњи, нападач се рукама ухватио за шанк и потом скакао по глави 67-годишњакињи.

- Доласком на мјесто догађаја радниици хитне помоћи подузели су мјере из своје надлежности, након чега је констатована смрт женске особе.

Полиција је око 15,50 сати запримила дојаву грађана да је на подручју Белведера у Ријеци виђена мушка особе без одјеће, али по доласку на мјесто догађаја полиција није затекла описану особу. 

У наставку интензивног трагања за особом која је побјегла с Павлинског трга, утврђено је да постоји веза између ова два догађаја те је осумњичени 36-годишњак ухапшен око 18 сати и приведен на саслушање, којим је утврђена сумња у почињење наведеног кривичног дјела.

Током сутрашњег дана над тијелом преминуле 67-годишње хрватске држављанке биће обављена обдукција у Заводу за судску медицину и криминалистику КБЦ-а Ријека, ради утврђивања тачног узрока смрти.

Свједоци бруталног убиства у Ријеци: Скочио је на жену попут животиње

Већина гостију кафића у којем се догодило убиство није жељела давати никакве изјаве на тему јучерашњег убуства, иако је било јасно да сви коментаришу то што се догодило. Али један од сталних гостију ипак је одлучио рећи неколико ријечи.

"И раније је имао свакакве испаде"

– Знам убојицу. Долазио је овдје, али нам је и стално ординирао по Корзу. Није пјевао, већ урлао. Знао је одједном имати свакакве испаде. Није ми јасно што је радио с том старијом женом у друштву. Грозно је то што се догодило. Познајем и ову госпођу Весну која је све то видјела и добро је да је успјела побјећи јер је могао и у њу напасти. Ко зна како је могло све то завршити – рекла је свједок за Индекс.

Свједок Весна Вагнер, која је и јуче коментарисала брутално убиство, након што су се слегли првобитни шок и згроженост оним што се одвијало пред њеним очима, присјетила се још једног детаља.

– И конобар и један гост су скочили кад ју је ухватио за врат, али је он једноставно био прејак. Покушали су га спријечити, али, колико сам могла видјети, једног од њих је огребао по руци и повриједио га. И данас ми није јасно шта је њему било. Што му је то у тренутку дошло? Дан раније су најнормалније сједили на тераси, да би сљедећег дана тако, попут животиње, скочио на једну жену – рекла је Вагнер.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана