Нови детаљи потраге за авионом у Хрватској: Пилот несталог авиона Швајцарац, путници Нијемци и Хрват

Танјуг
Foto: net.hr

ЗАГРЕБ- Пилот спортског авиона "Цесна", који је нестао данас са радара након што је из Сплита полетео ка Њемачкој, држављанин је Швајцарске, док су двоје путника њемачки држављани, а једна особа хрватски држављанин, показују подаци полиције.

Начелник Полицијске управе Карловачке Дарко Братић рекао је да је полиција ту информацију добила у најави лета од обласне контроле лета Сплит, преноси Индекс.

Начелник Хрватске горске службе спасавања (ХГС С) Јосип Гранић рекао је да још нема нових информација, али је оцијенио да је позитивно што се у потрагу укључио већи број људи и што је прегледано веће подручје.

Он је додао да је мобилисан цијели ХГС С и нагласио да потрага неће бити обустављена "док год се нешто не пронађе".

Авион се сматра несталим, нагласио је Гранић и додао да не може да се прејудицира да ли је он пао.

"Свашта је могуће, али авион је нестао и тако га водимо. Надамо се најбољем, спремни смо за најгоре", рекао је он за ХРТ.

ХГС С је на Твитеру објавио да у потрази за спортским авионом тренутно учествује 35 припадника МУП-а и 83 члана ХГС С-а, међу којима је и седам тимова за претрагу, који користе псе.

"Терен је изразито тежак, али потрага се наставља током ноћи. У наредним сатима стижу тимови ХГС С-а из цијеле Хрватске", наводи се на Твитеру.

Шеф одјељења за потрагу и спасавање авиона Наталија Мезак Доленчић рекла је за ХРТ да је тренутно више стотина људи на терену - од полиције до припадника ХГС С-а и радника цивилне заштите.

Она је нагласила да због временских услова авиони и дронови не могу да функционишу, али да ће, чим вријеме допусти, бити на терену.

Полиција је објавила да у потрази учествују и припадници специјалне и интервентне полиције.

Цивилна заштита саопштила је раније да је нестао авион типа Цесна који је данас полетио из Сплита, а кретао се према Њемачкој и да су на координате нестанка упућени чланови ХГС С-а с дроном и полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана