Нови детаљи о експлозији у Словенији: Пет особа нестало, шест повријеђено

Танјуг
Foto: delo.si

ЉУБЉАНА - У јутрошњој експлозији и пожару у фабрици “Меламин” у словеначком мјесту Кочевју погинуло је највјероватније пет особа, а шест је повређено, саопштила је управа компаније.

Директор компаније Сречко Штефанич рекао је да због јачине експлозије готово не постоје шансе да је пет особа које се воде као нестале преживјело, преноси Н1 Словенија.

Од шест повређених двије особе имају тешке опекотине и животно су угрожене. Двојица мушкараца примљена су у Универзитетски медицински центар Љубљана због тешких опекотина и налазе се у животној опасности.

Остали повређени збринути су у Дому здравља Кочевје, а тешко повријеђени су хеликоптером пребачени у УКЦ Љубљана.

Власти су првобитно саопштиле да је повређено 10 особа, а потом 20, али је касније потврђено да је тај број мањи.

Експлозија је била толико јака да су је осјетили и станари оближњих зграда.

Како је за Н1 Словенија рекао директор компаније “Меламин” Сречко Штефанич, особе које се воде као нестале нису биле запослене у фабрици, већ су то сарадници фирме који су се током експлозије наводно налазили у оближњим контејнерима.

Претпоставља се да је до експлозије дошло током транспорта и уношења или употребе сировина које су се у компанију довозиле цистерном.

Штефанич је додао да су мјесто пожара снимили дроновима и навео да компанија има све потребне дозволе.

“Очигледно је дошло до несрећног, непредвиђеног догађаја који још морамо истражити”, додао је Штефанич, наводи Н1 Словенија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана