Нови детаљи крвопролића: Влаовић је убијен из Глока, убица полицији рекао тек једну реченицу

ГС
Foto: Директно.хр

ЗАДАР - Данас током дана Душко Танасковић (28) из Крагујевца требао би бити испитан у тужилаштву због убиства Горана Влаовића (38).

Полиција је против њега поднијела кривичну пријаву због тешког убиства из члана 111. став 1 Кривичног закона који каже да ће се онај ко убије другога на подмукао или окрутан начин казнити казном од најмање десет година или казном дуготрајног затвора (до 50 година), пише Јутарњи.

Танасковић се у полицији у присуству свог адвоката Винка Гулишије бранио шутњом и није хтио износити нити мотиве нити околности зашто је убио Влаовића испред ноћног клуба Ноа на Зрћу јуче око 6 сати. 

Иначе, Танасковић је смртно ранио Влаовића једним хицем из "Глока" који ипак није имао пригушивач, али је полиција нашла средство извршења и чахуру. 

Велику улогу у осигурању трагова на мјесту злочина имао је један заштитар из клуба, бивши полицајац који је оградио мјесто злочина и чауру метка до доласка полиције.

Како дознаје Јутарњи, Танасковић је полицији једино рекао да зна како за њим трага црногорска полиција јер га сумњиче за помагање егзекутору истакнутог "шкаљарца" Милића Миње Шаковића. 

Он је наиме убијен 17.  јуна у Будви, а егзекутор му је такође пришао с леђа у једном ресторану, испалио му неколико хитаца у главу и побјегао. Црногорска полиција нашла је убичин пиштољ и торбицу, а егзекутор је такође имао шилтерицу. 

Танасковић је инспекторима задарске полиције рекао како он нема везе с тим убиством и да је био у Крагујевцу и вадио нове личне исправе на дан кад се догодило убиство у Будви.

Танасковић је открио и да је још као малољетник био у затвору, те да је укупно одслужио пет година због разбојништва, разбојнички крађа и имовинских деликата. Иначе, један од разлога због којих није био способан износити одбрану је и то што наводно има здравствених проблема менталне природе.

Сасвим је извјесно да ће, ако је то случај, његов адвокат предложити тужилаштву прибављање медицинске документације како би се утврдило да ли болује од неке душевне болести која би искључивала његову кривичну одговорност, односно како би се установило је ли био урачунљив за вријеме убиства Влаовића, преноси Слободна Далмација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана