Нови антисрпски скандал у Хрватској: Не дају Српкињи да буде ректор на универзитету

Агенције
Нови антисрпски скандал у Хрватској: Не дају Српкињи да буде ректор на универзитету

Ријека - Хрватски новинар и теолог Драго Пилсел поднио је Државном тужилаштву кривичну пријаву против Виктора Кордића, главног уредника хрватског сајта "Дневно.хр", због, како је Пилсел саопштио, неподношљивог говора мржње против припадника српске мањине у Хрватској.

Кордић је на сајту, гдје је главни уредник, објавио проглас удружења под називом Иницијатива академских грађана "Спасимо Ријеку" у коме се упозорава на, како стоји у прогласу, системско претварање ријечког универзитета у "академску САО Крајину", односно на "тихо посрбљавање Ријечког свеучилишта".

Писцима прогласа највише смета то што би син предсједника Српског националног вијећа Милорада Пуповца требало да се запосли на Одсјеку за културалне студије Филозофског факултета у Ријеци, као и то што је један од кандидата за мјесто ректора Универзитета у Ријеци Сњежана Пријић-Самарџија, по националности Српкиња. Проглас Иницијативе врви од теорија завјере и упозорења да Срби из Хрватске лагано узимају тај јадрански град у своје руке. Пилсел је један од првих хрватских новинара који је указао на злочине почињене у операцији "Олуја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана