Нова рунда дијалога о Косову

Танјуг
Нова рунда дијалога о Косову

Београд, Брисел - У Бриселу ће данас бити одржана нова рунда техничког дијалога Београда и Приштине, на чијем дневном реду ће бити питања струје и телекомуникација.

Шеф београдског тима Дејан Павићевић, кога је Влада Србије јуче именовала за официра за везу у Приштини, рекао је Танјугу да је тема нове рунде разговора "технички аранжман везан за официре за везу Београда и Приштине, а паралелно биће отворене и слиједеће теме у дијалогу - телекомуникација и енергетика".

"Струја и телекомуникације су теме о којима се говорило откад је дијалог почео, а тек ћемо видети да ли можемо да нађемо решење", рекао је он.

Састанак експертеских група одржава се уочи састанка председника Србије Томислава Николића и косовске предсједнице Атифете Јахјаге, заказаног за сутра, у присуству високе представнице ЕУ Кетрин Ештон. Како је раније најављено, сусрет Николића и Јахјаге биће одржан у поподневним часовима.

Висока представница ЕУ прво ће се састати с Николићем, а потом и с Јахјагом, послије чега ће услиједити њихов заједнички састанак.

Ештонова је недавно изјавила да до сусрета долази у оквиру "нормализације односа две стране".

Након сусрета предсједника Србије и Косова, у Бриселу ће бити одржана и нова рунда дијалога премијера Србије и Косова, Ивице Дачића и Хашима Тачија, која је заказана за 22. фебруар у кабинету Кетрин Ештон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана