Нова афера са храном у Хрватској: Месо са истеклим роком враћано у продају

Срна
Нова афера са храном у Хрватској: Месо са истеклим роком враћано у продају

Загреб - Хрватски министар пољопривреде Томислав Толушић изјавио је да је приликом контроле десет велепродаја у Хрватској пронађено месо које је и након истеклог рока враћано у продају.

"Пронађено је месо којем је истекао рок трајања и које је препакивано, замрзавано и стављено у продају с роком трајања на још двије године", рекао је Толушић хрватским медијима.


Према његовим ријечима, у протеклих седам дана контролисано је десет дистрибутивних центара, велепродаја и у свима су нађене неправилности, у некима мање, али у некима врло озбиљне.

Он није желио да прецизира о коме се тачно ради јер још нема службених налаза.

"Досад то нисмо објављивали, сад смо кренули с објавама. Ми можемо то необјављивати", рекао је Толушић и додао да он сматра да јавност мора бити обавијештена о томе јер је ријеч о храни која је озбиљно неисправна и да би имали повјерење у систем.

Он је поручио да ће они који се не буду придржавали правила бити ригорозно кажњени.

"Ми смо уласком у ЕУ пристали на то да не контролишемо производе који долазе с подручја ЕУ, али то можемо радити на лицу мјеста", рекао је Толушић, додајући да нема ништа против увозника док год увозе храну која је квалитетна и здравствено исправна.

Портпарол ресорног министарства Летиција Хренковић рекла је да су пронађене неправилности у свим центрима и да ће јавност ове седмице, када стигну лабораторијски налази, обавијестити тачно у којем је трговинском ланцу пронађена неправилност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана