Ного: Црна Гора ће гласати у УН по налогу НАТО-а

Срна
Ного: Црна Гора ће гласати у УН по налогу НАТО-а

БЕОГРАД - Црна Гора ће за резолуцију о Сребреници гласати по налогу јер је по уласку у НАТО изгубила самосталност и зато није ни изненађујућа најава премијера Милојка Спајића да ће та резолуција имати црногорску подршку у Генералној скупштини УН, изјавио је за Срну стручњак за међународно кривично право Срето Ного.

"Црна Гора више није самостална држава. Она је постала протекторат САД и они то раде по налогу", рекао је Ного, који је предсједник Српског удружења за међународно кривично право 2001.

Истичући како то није ништа изненађујуће, Ного је указао да ће и Македонци, који су исто у НАТО-у, такође гласати за усвајање резолуције о Сребреници.

"Па и Македонци ће се сагласити са том резолуцијом. Македонци су пристали да промене име своје државе у Северну Македонију само да би удовољили НАТО-у. А кад постоји Северна Македонија, где је Јужна?", упитао је Ного.

Стручњак за међународно кривично право истиче да је резолуција о Сребреници "политички манифест", те да зато и јесте "толико пуно људи против њеног усвајања".

Он је подсјетио да је најпознатији стручњак за геноцид Јехуда Бауер рекао да оно што се десило у Сребреници није геноцид, као и да нико не пориче да су извршени ратни злочини, али да упркос свему то није геноцид и не може бити окарактерисано као геноцид.

"Геноцид можете извршити и у миру и у рату, али геноцид има за циљ да уништи једну читаву етничку групу, а каква је то геноцидна радња ако је српски војни естаблишмент дозволио да се старци, жене и дјеца измјесте из Сребренице?", указује Ного.

Он тврди да Сједињене Државе веома добро знају шта се десило у Сребреници "јер они су све то снимали", а примјећује да је више муслимана који говоре о томе да је лидер СДА Алија Изетбеговић тражио да се изврши масакр како би кривицу свалио на Србе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана