Нобило: Ђурековића није убио Аркан

Танјуг
Нобило: Ђурековића није убио Аркан

Подгорица - Адвокат Јосипа Перковића, Анто Нобило, каже да је одлуку о убиству Стјепана Ђурековића донио Стане Доланц.

Он додаје да су извршиоци, највјероватније, били београдски криминалци црногорског поријекла.

Он је, подгоричкој Телевизији „Атлас" рекао да њемачки списи откривају да Ђурековића није убио Жељко Ражнатовиц Аркан, како се то наводило у појединим медијима.

Нобило је казао да Перковић, кога је Хрватска јуче изручила Њемачкој, неће имати поштено суђење.

Њемачка обавјештајна службе (BND) има нерашчишћених рачуна са старом УДБОМ и Перковићем. BND би хтjела ући и реконструисати све што се дешавало на њемачком тлу, а познато је да је Перковић имао највећу мрежу својих агената у цијелој бившој Југославији на пољу Западне Њемачке", навео је он.

Према његовим ријечима, постоје и назнаке да је BND имала намјеру ставити под своју надлежност хрватску и словенску службу државне сигурности, али је Перковић то спречио када је увео Американце и Енглезе.

Нобило тврди да убиство Ђурековића није наручио некадашњи предсједника Председништва СФРЈ Мика Шпиљак, како би га спречио да свједочи о махинацијама његовог сина Вање Шпиљка.

Он је казао да је одлуку донио Стане Доланц, савезни секретар за унутрашње послове СФРЈ, а извршиоци су, највјероватније, били београдски криминалци црногорског порекла.

У конкретном случају, они су установили оперативну акцију „Дунав". Доланц је отишао у Савезни савјет за заштиту уставног поретка и добио потврду, а органи савезне УДБЕ су организовали извршење ликвидације", навео је Нобило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана