Нису пронашли отиске ухапшених Бед Блу Бојса на ножевима у Атини

ГС
Нису пронашли отиске ухапшених Бед Блу Бојса на ножевима у Атини

АТИНА - ДНК анализа ножева, којом се требало утврдити ко је убио АЕК-овог навијача Микалиса Катсоуриса (28), показала је да нико од ухапшених Хрвата у Грчкој није на њима оставио отиске прстију, сазнаје "24Сата" од особа блиских истрази у Грчкој.

Уз то, на видео снимцима се види да хулигани из Хрватске нису носили рукавице.

Наиме, полиција је тад око стадиона, гдје је била туча, пронашла крваве дијелове одјеће, празне стаклене флаше, два ножа с оштрицама од осам и девет центиметара, а на једном је било и трагова крви.

Али још није утврђен нож којим је убијен грчки навијач, а нико од хрватских држављана који су у грчким затворима, како је наведено, није оставио отиске прстију.

Осим тога, пронађена је летва кроз коју су забијени ексери како би се користила као оружје.

Она је такође била крвава, као и још један комад дрвета који је пронађен. Такође су пронађени једна жељезна цијев од 180 центиметара и један камен с траговима који изгледају као крв.

Међутим, како наводе извори "24Сата", постоји и мала вјероватност да је убица можда и побјегао из земље јер је десетак људи након туче побјегло из Грчке, многи од њих и авионом.

У то вријеме, 102 хрватска држављана који су почетком августа учествовали у тучи с навијачима АЕК-а налазе се по грчким затворима у којима чекају почетак суђења. Надаље, грчка полиција је тражила изручење за још њих 11, за које сумњају да су учествовали у тучи. Они се налазе у Хрватској те би суд требао одлучити о њиховом изручењу. У налозима за хапшење грчких власти не наводи се да их траже због покушаја убиства, него само за учествовање у тучи и организовање у криминалну групу.

Хрвати у затвору, како сазнаје "24Сата", не добијају пријетње смрћу, иако су навијачи АЕК-а, који имају своје људе у затворима, најављивали да ће им "живот претворити у пакао". Али у затворима је било вербалних сукоба. Здравствено стање свих хрватских држављана је добро, а међу њима су и двојица дијабетичара, од којих је један био критично. Код њега је проблематично јер код себе мора имати иглу за добијање лијека, али у затвору то због сигурности није допуштено па често мора ићи у амбуланту.

Цјелокупна истрага се темељи на бројним видео снимцима на којима се види убијени младић, али ни на једном снимку се не види починилац нити се може идентификовати да је неко од хрватских хулигана имао у том тренутку нож.

Међутим, упркос томе, Хрватима се може судити за друга казнена дјела, од којих је проблематично удружење у криминалну организацију, за шта је предвиђена казна затвора и до 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана