Нису испуњени услови да се тражи изручење осумњичених за милионску превару

ГС
Нису испуњени услови да се тражи изручење осумњичених за милионску превару

ПОДГОРИЦА - Из Министарства правде Црне Горе саопштено је да се нису стекли услови за захтјев за изручење лица која су осумњичена за милионску превару која је изведена у филијали “Ловћен банке” у Херцег Новом.

Према истрази МУП-а РС осумњичена је Ивана А., Саша К. и Марко Д.

- Обавјештавамо Вас да Министарство правде није тражило изручење поменутих лица, јер за то нису испуњени услови. Наиме, од Министарства правде није тражена сагласност за расписивање међународне потјернице за наведеним лицима, нити смо у сазнању да је за истима расписана национална потјерница или уопште покренут кривични поступак. Без обзира на предње наведено, да би Министарство правде Црне Горе некој држави поднијело молбу за изручење, претходно је неопходно да буде обавијештено о кривичном поступку који се води пред црногорским правосудним органима против лица чије изручење треба тражити, те да му буде достављена релевантна документација која ће пратити молбу за изручење - наводе из Министарства правде у одговору за портал Дан.

Подсјећамо, МУП Републике Српске је прије пар дана саопштио да су у акцији кодног назива “Ловћен” ухапшене три особе, те заплијењени новац и дрога.

Осумњичени су након саслушања од стране надлежних органа Републике Српске пуштени да се бране са слободе.

Подсјећамо, како је писао портал Српскаинфо, за то дјело као осумњичена од стране надлежних у  РС идентифкована је  Ивана А. која је означена  као директни извршилац преваре, односно жена која је критичног дана 12. априла ове године у јутарњим часовима дошла у филијалу “Ловћен банке” у Херцег Новом, потписала налоге за исплату и са рачуна М. О. подигла 230.000 евра и 1,2 милиона долара (око 1,36 милиона евра).

- На подручју Бањалуке и Требиња, извршени су претреси на више локација која користе особе С. К, И. А. и М. Д, а у којима је пронађено и одузето око 50.000 КМ, већа количина оружја и муниције, наркотичких средстава – око три килограма марихуане, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем горе наведеног кривичног дјела, али и других кривичних дјела – саопштено је раније из МУП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана