Никшићки спортисти: Ћутање пред неправдом није ни људски нити спортски

Srna
Никшићки спортисти: Ћутање пред неправдом није ни људски нити спортски

ПОДГОРИЦА - Никшићки спортисти подржали су Српску православну цркву у Црној Гори у борби за очување светиња, а устали против дискриминације и прогона вјерујућег народа и свештенства, саопштила је Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве.

"Као настављачи и носиоци богате спортске традиције и културе града Никшића, који је изњедрио много врхунских спортиста, али и као вјерујући људи, дужност нам је да дамо пуну подршку Митрополији црногорско-приморској и трима епархијама у очувању њихових права. Нама, никшићким спортистима и спортским дјелатницима својствен посебан осјећај за правду и светињу налаже да станемо на страну наше Цркве", наведено је у тексту подршке.

Потписници, њих 150, поручили су да "ћутање пред неправдом није ни људски, ни спортски ни витешки, поготово не у Никшићу, граду витешком и господственом, граду чији је заштитник Свети Василије Острошки, наш молилац и заступник пред Богом".

"Чланови ове групе не чине ништа што већ нису чинили они и њихови преци. Борили се за пехаре, а шта је пехар него путир из кога се хришћани причешћују 2000 година. Шта је спортски живот него духовна аскеза, шта успјех него подвиг вјере", истичу никшићки спортисти.

На списку се налазе освајачи балканских, медитеранских, европских и свјетских медаља, учесници Олимпијских игара и носиоци највећих признања из области спорта.

Предходних дана подршку свештенству у Никшићу су дали љекари, студенти, професори факултета, као и доктори и магистри наука.

То су урадили и у Подгорици, Пљевљима, Беранама, Бијелом Пољу, Будви, Бару и Херцег Новом. /крај/тб/аб

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана