Никшићани подржали Новака Ђоковића

Срна
Никшићани подржали Новака Ђоковића

НИКШИЋ - Грађани Никшића на скупу у центру града пружили су подршку првом тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, који се налази у имиграционом притвору у Аустралији.

Предсједник општине Марко Ковачевић рекао је да сматра да је неправедно све што се дешава Ђоковићу, али да ово није народ који није навикао на неправде.

"Све смо их пребродили, пребродиће Новак и ову. Он је већ, свакако, побједник, како год да се ова ситуација заврши", поручио је Ковачевић.

Ковачевић је честитао Ђоковићу што је "посвједочио да је слободан човјек".

"Прије свега желим да му честитам што је посвједочио и обојавио да је слободан човјек и то је највећа титула од свих које је освојио. Успјех га није заробио, његову људску слободу, и слободу која му је дата од Бога. То је вриједно похвале", рекао је Ковачевић.

На тргу је је стотињак грађана Никшића, уз српску тробојку и транспарент на којем пише: "Новаче, твој Никшић је уз тебе".

Скуп подршке Ђоковићу одржава се након што му није дозвољен улазак у Аустралију, гдје је требало да игра на Отворено првенству Аустралије, а пошто је добио медицинско изузеће од обавезне вакцинације.

Његов случај биће размотрен пред судом у понедјељак, 10. јануара.

Ђоковић, чији коријени воде поријекло из Јасеновог поља код Никшића, а који наступа под заставом Србије, у септембру прошле године је у локалном парламенту проглашен за почасног грађанина града под Требјесом.

Скуп подршке Ђоковићу данас је одржан и у Беранама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана