Никшић: Убијена старија мушка особа, осумњичени ухапшен

Г.С.
Foto: vijesti.me

НИКШИЋ - Полиција је ухапсила Никшићанина Петра Ћираковића (40) осумњиченог да је синоћ у никшићком насељу Броћанац убио Слободана Баровића (81).

Како пишу подгоричке Вијести зубиство се десило у близинио Сланог језера.

Из Управе полиције је саопштено да су грађани обавијестили службу Одјељења безбједности Никшић да је у близини једне породичне куће од стране тада непознатог убијен Баровић.

"Полицијски службеници су одмах по пријави извршили блокаду ширег лица мјеста и подручја Броћанац, те вршећи претрагу терена за непознатим извршиоцем који се дао у бјекство са лица мјеста, на удаљености од 2 км од мјеста извршења, лоцирали лице П.Ћ. (40) из Никшића, за којег се сумња да је извршилац овог дјела. П.Ћ. је лишен слободе, а даљом претрагом терена полицијски службеници пронашли су средство извршења кривичног дјела - нож, као и предмете који се сумња да потичу из извршења кривичног дјела, два мобилна телефона, 715 евра, банковну књижица, одређена количина злата и сатова, те пасош П.Ћ", наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да је увиђајем утврђено да је Ћираковић извршио преметачину у кући Баровића, те се након извршења кривичног дјела покушао дати у бјекство возилом убијеног.

"Познат је полицији из претходног периода по извршењу кривичних дјела из области имовинског криминалитета. Осумњичени П.Ћ. ће у законском року уз кривичну пријаву бити приведен поступајућем тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици на даљу надлежност", наводи се у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана