Никшић: До 19.00 часова гласало 81,2 одсто бирача, полиција позива на уздржаност

Г.С.
Никшић: До 19.00 часова гласало 81,2 одсто бирача, полиција позива на уздржаност

НИКШИЋ - На локалним изборима у Никшићу до 19.00 часова гласало је 81,2 одсто бирача, објавио је Центар за мониторинг и истраживање.

На локалним изборима у Никшићу право гласа има 58.833 бирача, а гласа се на 138 бирачких мјеста.

На изборима учествују коалициона листа Европски тим за Никшић, Народни покрет - За васкрсење Никшића, Социјалдемократска партија Црне Горе Срцем за Никшић, За будућност Никшића, Коалиција Црно на бијело - Може Никшић и Демократе Мир је наша нација - Заокружи слободу.

На два бирачка мјеста гласање је каснило због камера, а посматрачи су већ у првом часу изборног дана забиљежили неправилности.

Према информацијама са терена које објављује Центар за мониторинг и истраживање, неправилности се, углавном, односе на фотографисање гласачких листића, њихово јавно показивање, кориштење мобилних телефона, те јавно саопштавање којој партији или коалицији је отишао глас.

Забиљежено је и кршење епидемиолошких мјера.

Биралишта се затварају у 20.00 часова.

Забрана масовног окупљања, позив на уздржаност након избора

Управа полиције апелује на грађане Никшића, али и цијеле Црне Горе да се уздрже од масовних окупљања, која су забрањена у складу са епидемиолошким мјерама.

Из Управе полиције Црне Горе подсјећају грађане да је од 21.00 час забрањено напуштање објеката становања сходно мјерама које је донијело Министарство здравља.

“Молимо грађане да након затварања бирачких мјеста остану у својим кућама и да одговорним понашањем допринесу сузбијању ширења вируса корона у интересу свих грађана Црне Горе”, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана