Николић: Именовањем неуставног мандатара, пучисти гурају Црну Гору у изолацију

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Именовањем Миодрага Лекића за неуставног мандатара, пучистичка парламентарна већина направила је још један корак ка међународној изолацији Црне Горе и заустављању европских интеграција, оценио је портпарол и посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) у Скупштини Црне Горе Милош Николић.

Николић додаје да су упркос јасном и прецизно саопштеном мишљењу Венецијанске комисије, бројним недвосмисленим упозорењима с највиших адреса из Брисела и Вашингтона и апелима читаве међународне заједнице, "пучисти под диригентском палицом Андрије Мандића, наставили да разарају уставне темеље Црне Горе", пренеле су подгоричке "Вијести".
 
Он је навео у саопштењу да је група завереника против сопствене државе, заокупљена служењем према Москви и Београду, формално признала да жели да уништи сан црногорских грађана о животу у ЕУ. 
 
"Њихова очајничка куповина времена пред неминовне изборе пут је који води до потпуне конфронтације са демократским светом", стоји у саопштењу.
 
Према Николићевим речима, "тесна пучистичка већина, од само једног посланика, две године је разарала Црну Гору", покушавајући да јој одузме државна својства, да је учини нефункционалном и да у финалу докаже да нема капацитете да буде суверена држава.
 
"Епилог таквог минулог рада је и карикатурална представа у којој пучисти бирају неуставног мандатара. Чињеница да неко, са извесно дугим животним искуством, без обзира на све мотиве, пристаје да буде неуставни мандатар и пион Андрије Мандића, заиста је поражавајућа за црногорску демократију", поручује Николић.
 
Он сматра да ће и ова представа "имати свој неславан крај", као и све досадашње представе, чији су главни протагонисти људи који "у континуитету поткопавају међународни кредибилитет сопствене државе".
 
"Биће то само нови губитак драгоценог времена и ново брукање Црне Горе. Једини излаз из дуготрајуће кризе су ванредни парламентарни избори, уз претходно успостављање пуне функционалности Уставног суда", саопштио је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана