Нико неће да купи имовину Шарића у Црној Гори

Taнјуг
Нико неће да купи имовину Шарића у Црној Гори

Подгорица - Управа за имовину Црне Горе саопштила је данас да се четврти пут заредом нико није пријавио на лицитацији за закуп одузете имовине Душка Шарића, брата одбјеглог наркобоса Дарка Шарића.

Управа за имовину је навела да, пошто је лицитација пропала више пута, даља процедура предвиђа да се спорна имовина или изда непосредном погодбом неком ко буде заинтересован или уступи неком државном предузећу или институцији без надокнаде.

Одузета имовина Душка Шарића у Пљевљима процијењена је на износ од око 12,5 милиона евра.

Сувласник те имовине је и Јовица Лончар, бивши извршни директор пљеваљске фирме "Мат компани".

Душко Шарић и Лончар се налазе у притвору, а тренутно је у току обновљени процес пред црногорским правосуђем које их терети да су прали новац стечен продајом дроге.

Имовина Шарића састоји се од ноћног клуба "Муниципијум" у Пљевљима, грађевинске фирме и опреме, цистерни за гориво и других превозних средстава.

Раније је у закуп издата бензинска пумпа Мат петрол, коју користи фирма "Елком", од које су Шарићи претходно узели пумпу.

Управа за имовину Црне Горе раније је издала у закуп привремено одузету имовину одбјеглог рожајског нарко боса Сафета Калића.

Бензинску станицу издала је за 2.000 евра, хотел "Рожаје" за 1.500, а кафић "Тајсон" за 500 евра.

У Вишем суду у Бијелом Пољу у току је суђење Сафету Калићу, његовој супрузи Амини и брату Мерсудину Калићу за прање новца.

Сафету Калићу се суди у одсуству и за њим је расписана Интерполова потерница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана