Никчевићева најавила тужбу против министра

Срна
Никчевићева најавила тужбу против министра

Подгорица - Опозвана савјетница у црногорском МСП-у Мирна Никчевић, која је суспендована због вријеђања вјерника СПЦ, најавила је министру спољних послова Срђану Дармановићу тужбе.

Формиран је предмет против Мирне Никчевић, а испитује се вријеђање вјерника на Тројичинданском сабору.

Савјетница у црногорском Министарству спољних послова Мирна Никчевић, која је опозвана након порука на “Фејсбуку” у којима је вријеђала вјернике Српске православне цркве, упутила је отворено писмо министру спољних послова Срђану Дармановићу у којем га је обавијестила да ће тужити министарство и њега лично.

Она је у писму обавијестила Дармановића да ће тужити њега и министарство за “сав мобинг, примитивизам и линчовање које је над њом извршено, а све овјерено његовим потписом, на правно неваљаним рјешењима”.

Опозвана службеница МВП-а замјерила је министру што је допустио да је, како наводи, “черече српски и црногорски таблоиди, не марећи за посљедице по њено психо-физичко здравље, дијете и породицу”.

Мирна Никчевић је, у изразито лично интонираном обраћању, навела да не постоји ниједан елемент за опозив, “јер су само тражили жртву да би показали себе као политички коректне опортунисте”.

Она наводи и да је њена преписка с пријатељицом њена приватна расправа, да је није дала у својству службенице у министарству као и да су подлегли притиску лажних медија и повриједили њено радно право и право на приватност.

Она је затражила од МВП-а да се јавно огради од навода против ње изнесених у појединим српским медијима, за које је рекла да чине “регионално препознатљиву свиту медија који се баве креирањем лажних вијести”, због нарушавања приватности, права на слободу личног става и, најважније, идентитетског националног права и угледа државе.

Мирни Никчевић је скраћен мандат и она је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка због ставова и коментара које је изнијела на свом профилу на друштвеној мрежи “Фејсбук”.

 

Увреде

Никчевићева је у преписци са својом пријатељицом вријеђала вјернике који су се на Тројичиндански сабор окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици. Она је, између осталог, навела и да би “запалила храм и сва говеда тамо” и да се ради о “кољачима примитивним”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана