Ни пола године од откривања тунела до Вишег суда, нема списка несталих ствари

Танјуг
Foto: Влада Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Основно државно тужилаштво (ОДТ) у Подгорици информисало је Судски савјет и Врховни суд да није достављен списак ствари које су нестале из депоа Вишег суда, ни готово пола године од откривања прокопаног тунела, објавио је портал РТЦГ.

Без обзира на више ургенција које су из подгоричког тужилаштва достављене Вишем суду и најава да ће извјештај о спроведемом попису бити достављен до краја јануара, то се није десило.

Тунел који повезује депо Суда и стамбену зграду откривен је почетком септембра прошле године. Стан одакле је копано до зграде Вишег суда изнајмљен је два мјесеца прије него што је тунел откривен.

Предсједник Вишег суда Борис Савић је 12. септембра прошле године, на конференцији за медије, саопштио да из депоа Вишег суда “готово ништа не недостаје”. Мјесец дана касније, адвокат Дамир Лекић казао је да има информације да су из депоа Вишег суда нестала два пиштоља у предмету против оптужених за планирање убистава Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Потом је саопштено да је нестало више пушака и пиштоља, неки телефони а спекулише се и нека документација.

Могло се чути да је нестало и 900 килограма кокаина, али из суда то негирају.

У досадашњој истрази откривено је да су у копању тунела учествовали држављани Србије Владимир Ерић, Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30).

Осумњичени за умешаност у обијање депоа подгоричког Вишег суда Катарина Баћовић, Никола Милачић, Ивица Пиперовић и Маријан Вуљај, сви из Црне Горе, пуштени су на слободу 13. јануара ове године. Одлуком Врховног суда Црне Горе одбијен је предлог тужилаштва да им се за случај “Тунел” продужи притвор.

Ерић је у међувремену ухапшен у Шведској,а Црна Гора је затражила његово изручење.

Налогодавци, финансијери, ни мотиви за копање тунела, још нису познати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана