Невријеме у Словенији: Поплављени објекти, заустављени возови, вјетар носио кровове

ГС
Невријеме
Foto: Словенија ТВ | Невријеме

ЉУБЉАНА - Због јаког невремена током ноћи у Љубљани, Крању и Засавју вода је поплавила објекте и путеве, а на релацији Зидани Мост-Љубљана воз је искочио из шина и налетео на одрон, док је друга лавина камења дјелимично затрпала аутобус, преноси РТВ Словенија.

Камена лавина је дјелимично затрпала и оштетила аутобус на градилишту пута Загорје на Сави-Литија, а том приликом два путника лакше су повријеђена.

Словеначке жељезнице су саопштиле да је у 21:35 часова у понедјељак путнички воз искочио из шина на прузи између Саве и Мошеника, који је нешто прије Савске жељезничке станице налетио на одрон.

Због невремена у Засавју, воз са 20 путника је из предострожности ишао смањеном брзином, повријеђених није било, а до даљњег ће бити затворена пруга између Загорја и Кресница, наводи се у саопштењу. Из Словеначких жељезница упозоравају да ће бити великих кашњења путничких возова, а обустављен је и теретни саобраћај.

Вода је током ноћи у Словенији поплавила зграде, вјетар је обарао дрвеће и носио кровове, а на санацији посљедица невремена активирано је 16 ватрогасних јединица.

Центар за заштиту и спасавање извијестио је о 39 инцидената, од којих је највише било на љубљанском подручју, гдје је вода поплавила објекте, а поплављен је и подвожњак на Целовшкој цести у коме се заглавило возило.

У Литју је олуја уништила дио крова на фискултурној сали. У општини Загорје на Сави, обилне падавине поплавиле су три стамбене куће, вјетар је рушио дрвеће и носио неке кровове објеката, преноси РТВ Словенија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана