Невријеме у Истри: Возила у близини мора "запливала"

Г.С.
Foto: Глас Истре

ПУЛА - Ватрогасци на подручју Умага и Пореча имали су више од тридесет интервенција, најчешће због испумпавања воде након невремена, али веће штете нису забиљежене и нико није страдао, казао је жупанијски ватрогасни руководилац Дино Козлевац за Хину.


- Интервенција ватрогасаца је било подоста, но углавном се радило о испумпавању воде те уклањању грана с саобраћајница. На неким дионицама на подручју Умага, Буја, Новиграда и Пореча дошло је до ситних одрона, али они нису били толиких размјера да би био обустављен саобраћај - рекао је Козлевац.

Према подацима истарског метеопортала Истрамет, на дијелу западне Истре пало је локално и до 100 милиметара кише, а средиште циклоне је у Лигурском мору. На подручју Умага је пало више од 60 мм кише, а у два сата забиљежено је чак 10 хиљада муња, преноси Хина.

У Пули се подигао ниво мора па су аутомобили у првом реду до мора „лагано запливали", а истовремено је изражен и кишни талас уз пролазно изражен вјетар забиљежен на потезу од Пореча до Умага, гдје је пало до 25 мм кише.

Истиче се да се у наставку дана очекује слично вријеме, а усљед приближавања циклоналног центра тек се очекује нестабилност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана