Нестао дјеловодник из Писарнице министарства у Подгорици

Г.С.
Нестао дјеловодник из Писарнице министарства у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Дјеловодник предмета грађевинске инспекције нестао је из Писарнице Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе, саопштили су из тог Владиног ресора, додајући да је случај пријављен полицији.

Из Министарства наводе да је нестао дјеловодник за период од 23. новембра до 31. децембра прошле године у који се уписују предмети Директората за инспекцијски надзор, односно грађевинске инспекције.


Реорни министар Ана Новаковић Ђуровић, која је пријавила случај полицији, рекла је да је покренула мјере утврђивања одговорности у Министарству.

"Ријеч је о дјеловоднику везаном за инспекцијски надзор и имам основа да сумњам да је документ украден како би се онемогућило адекватно функционисање Министарства у овој области", рекла је она.

Према њеним ријечима, то може одговарати различитим структурама, укључујући и криминалне, јер се на тај начин успоравају активности инспекцијског надзора, али и цјелокупан рад Министарства.

"Да не прејудицирам исход поступка, очекујем да врло брзо имамо епилог ове ситуације. Сачекаћемо завршетак поступка и обавијестити јавност о исходу", рекла је Ђуровићева.

Она је додала да се, како би се предуприједиле сличне ситуације, осим утврђивања одговорности, разматра и увођење ригорозних, па и непопуларних мјера контроле запослених и странака, уколико и то буде потребно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана