Несрећа код плаже Жањице: Дјечака из Русије ударио глисер

Г.С.
Несрећа код плаже Жањице: Дјечака из Русије ударио глисер

ХЕРЦЕГ НОВИ - Дјечак, руски држављанин, лакше је повријеђен док се купао у мору синоћ око 19 часова код плаже Жањице, на улазу у залив Боке Которске, када га је ударио још неидентификовани глисер тамније боје. Људи који су се налазили на пловилу које је ударило дјечака, извукли су га из мора и одмах превезли до марине у Мељинама.

Помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама Црне Горе Жарко Лукшић потврдио је да је дјечак задобио лакше повреде, те да је медицински збринут и задржан на даљем лијечењу у болници Мељине.

- У складу са процедурама, УПСУЛ је одмах о пријављеном нам инциднету, обавјестила Инспекцију сигурности поморске пловидбе Котор, Лучку капетанију Котор, Сектор граничне полиције Херцег Нови и Националну комисију за истраживање несрећа и озбиљних незгода у ваздушном, жељезничком и поморском сапобраћају КИННС како би што прије, свако из своје надлежности, предузео радње око истреге ове поморске несреће и околности повријеђивања дјечака који се купао на плажи Жањице -  казао је Лукшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана