Неспособни пљачкаш отео новац из поште у Хрватској: Радницу облијепио траком, током бјежања нестало му горива

ГС
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Почетком прошле седмице пљачкаш поште одлучио је опљачкати ХП пословницу у Бестовју, у Хрватској и везати љепљивом траком запосленицу и побјећи у непознатом правцу аутомобилом на који је ставио лажне таблице.

Он је ухапшен и испитан у новозагребачком тужилаштву.

Терети се за разбојништво и фалсификовање исправа, а судија истраге Кантоналног суда у Великој Горици му је, на приједлог тужиоца, потом одредио једномјесечни истражни притвор због опасности од понављања дјела.

А криминално дјело тог 39-годишњег лопова био је 3. маја када се нешто прије 9 сати "Пежоом 307" довезао у близину одабране новчарске мете у Бестовју на подручју Свете Недеље.

На аутомобилу су биле причвршћене неприпадне регистарске таблице како би замео траг када буде бјежао с плијеном.

Затим је отишао до поште маскиран црном медицинском маском, а на глави је имао црну капу. По уласку у пословницу пришао је пулту на који се наслонио рукама.

Службеници је показао пластични пиштољ те јој наредио да му из сефа преда сав новац. У страху за властити живот, мислећи да је пиштољ прави, она је лопова послушала и дала му 40.097 куна (око 10.405 КМ). Задовољан уловом, разбојник је упосленицу у уреду облијепио љепљивом траком, тачније залијепио јој је уста и руке уз тијело и након тога је закључао у уреду.

С плијеном је из пословнице побјегао до аутомобила успут губећи нешто новца те се удаљио с мјеста догађаја. А након што му је недуго затим аутомобил остао без горива, на њему је замијенио лажне регистарске таблице плочице с правима. Сви ти унапријед прорачунати потези били су узалудни, јер га је полиција недуго затим ипак успјела ухапсити, пише Јутарњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана