Нереди у Подгорици и Никшићу: Приведено 18 лица, повријеђен полицајац VIDEO

Танјуг
Нереди у Подгорици и Никшићу: Приведено 18 лица, повријеђен полицајац VIDEO

ПОДГОРИЦА - Група грађана незадовољна догађајима у Будви, окупила се вечерас испред Центра безбједности у Подгорици, гдје је дошло до инцидената и сукоба са полицијом када је један полицајац повријеђен, након чега је ухапшено 18 особа.

Како се наводи у саопштењу Управе полиције Црне Горе, вечерас око 20.00 часова испред зграде Центра безбједности Подгорица се без пријављеног и одбореног јавног окупљања окупила групу од око 70 грађана и опозиционих политичара како би изразила незадовољство због дешавања у Будви.

“Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице”, каже се у саопштењу.

Овом приликом је, наводи се, оштећено више службених возила Управе полиције и један службеник је повређен.

“Полиција је применила законска овлашћења и употребила средства принуде - хемијска средства и физичку снагу након чега је окупљена група разбијена”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, у службене просторије приведени су посланици М.Ј. и М.З. и грађани Л.М, М.В, О.Д, Е.Џ, О.Ш, Д.С, Ј.П, А.Л, В.К, М.Ћ, М.Б, П.Ш, Ф.П, З.П, А.Ж и Д.Љ.

У току су даље полицијско - тужилачке активности на процесуирању учесника ових инцидената, наводи црногорска полиција.

У Никшићу се окупили грађани, интервенисала полиција

У Бијелом Пољу и Никшићу вечерас су се окупили грађани у знак подршке приведенима током данашњих инцидената у Будви.

Припадници интервентне јединице под пуном опремом обезбјеђују улаз у зграду Општине Никшић. Полиција је позвала стотинак окупљених грађана да се разиђу, након чега је кренула да их потискују у околне улице центра града. Приликом акције коришћен је и сузавац, преноси РТЦГ.

Окупљени су скандирањем исказују подршку смењеном предсједнику Општине Будва Марку Царевићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана