Непознати дронови круже изнад складишта оружја и касарни у БиХ

Г.С.
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Надлежни из Министарства одбране и Заједничког штаба Оружаних снага (ОС) БиХ пријавили су да су непознати дронови су прошле седмице кружили изнад војних објеката који припадају ОС БиХ и то на три локације.

Они су обавијестили су Обавјештајно-безбједносну агенцију (ОБА) БиХ, Државну агенцију за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) и то је према навођењу портала Фактор први такав случај од када постоје ОС БиХ.

Како се наводи, у неколико наврата у понедјељак (30. септембар), уторак (1. октобар) и петак (4. октобар) дронови су кружили изнад Крупе код Пазарића гдје се налази магацин наоружања и муниције, те изнад касарни ОС БиХ у Ливну и Гламочу.

Ради се о дроновима мањег или средњег домета, односно летјелицама којим се може управљати са веће удаљености и служе за снимања.

Припадници МУП-а КС су, незваничне су информације, одмах по добијању информације обишли локалитет у Пазарићу, док из СИПА у Министарство и Заједнички штаб ОСБиХ још увијек није стигао никакав одговор. 

Све ово догодило се у седмици када је Тужилаштво Босне и Херцеговине добило маил именован као “терористички напад” у којем се наводи да “пошиљалац располаже важним информацијама о припремним терористичким нападима у војним објектима”.

Након што је упозорен од Тужилаштва БиХ, министар одбране БиХ Зукан Хелез наредио је подизање степена безбједности у свим војним објектима у БиХ које ће бити на снази до даљњег, преноси Фактор.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана