Ненад Периш: Нисам рекао да је пливач из Саве мој син

Срна
Foto: Телеграм.хр

ЗАГРЕБ - Ненад Периш, отац Матеја из Сплита који је нестао у Београду, тврди да није рекао да је његов син младић који се на снимку надзорних камера види како плива Савом.

Периш је за хрватски портал “Индекс” вечерас истакао да је младић који трчи улицама заиста његов син, али тврди да никад није рекао да је Матеја на снимку на којој непозната особа плива у Сави.

“Не знам што је “Слободна” (Далмација) објавила, али није на свим снимцима које су се појавиле Матеј. Уз снимке на којима је он се доводе у везу и неке које немају никакве везе са Матејем и не знам зашто се то ради”, каже Ненад.

“Слободана Даламција” раније је вечерас објавила да је Ненад Периш потврдио је да је младић који трчи улицама и шеталиштем на снимцима надзорних камера његов син, те да му ово буди наду да је жив.


“Могу да потврдим да је на објављеним снимцима заиста мој син, и то и на онима у граду гдје трчи и тражи такси, као и на онима како плива у води. Ја само знам да се у клубу ништа погибељно није догађало по њега, али још не можемо реконструисати шта се догађало послије и какав је контекст који би објаснио ово снимљено”, рекао је Ненад Периш за сплитску “Слободну Далмацију”.

Сплићанин Матеј Периш који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду снимљен је надзорним камерама како трчи улицама около, зауставља такси, а потом плива у Сави, преносе београдски медији.

Београдски медији су четири дана од како траје потрага на својим порталима објавили ове снимке, мада за сада нема званичне потврде да је младић који се види заиста Матеј Периш.

Периш је у петак увече био у клубу “Готик” са својим пријатељима, али му се у једном тренутку губи траг.

Његов отац Ненад Периш јуче је стигао у Београд како би покушао да пронађе сина. Он се са сином посљедњи пут чуо 30. децембра око 17.00 часова и каже да ништа му није дјеловало необично.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана