Нема података да би ситуација у Црној Гори могла да ескалира

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПОДГОРИЦА - Посланици Скупштине Црне Горе ће у четвртак, 3. фебруара, разматрати иницијативу за разрјешење потпредсједника владе Дритана Абазовића и приједлог за избор његовог наследника - министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

Тога дана увече заказан је још један у низу протеста подршке влади. Сутрадан, у петак 4. фебруара, одлучиваће се о скраћењу мандата Скупштини, а потом о неповјерењу влади премијера Здравка Кривокапића. Скраћење мандата парламенту је тражила влада, а изгласавање неповерења извршној власти тражила је опозиција и коалиција “Црно на бијело”, чија је окосница ГП УРА Дритана Абазовића. Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (Демократски фронт) рекао је јуче да челници безбједносног сектора и тужилаштва нису на сједници поменули да постоји било каква бојазан од немира 3. и 4. фебруара.

Он је рекао и да је расположен да одмах закаже нову седницу Одбора ако неко има другачије информације - али да их за сада није добио. И Абазовић је јуче након седнице Одбора за безбједност и одбрану рекао да нема информација да би безбједносна ситуација могла да ескалира. “Грађани имају право да изразе незадовољство. Не видим да ће неко правити гужву. Међутим, држава ће одговорити ако неко буде правио рушилачке демонстрације", река је Абазовић.

Снежана Јоница, која је била и заменица председника Одбора за безбедност, каже да нема разлога за забринутост уколико сви органи који припадају обавјештајно- безбједносном сектору послове буду обављали потпуно професионално и по закону.

”Међутим, уколико постоје неки ризици или претње по националну безбедност, које до овог тренутка нико од надлежних није поменуо ни у јавности нити на седници Одбора за безбједност, онда проблеми могу настати само ако органи који чине обавјештајно-безбједносни сектор буду дјеловали према томе ''у који су табор сврстани'', а не у складу са законским обавезама”, рекла је Јоница, пренио је портал подгоричког дневника Вијести. Оцјенила је да до сада одржани протести, на основу оног што је доступно јавности, нису дали повода за забринутост да би они могли прерасти у догађај високог ризика по безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана