Некадашњи премијер Србије пао са куће, превезен у болницу!

Агенције
Некадашњи премијер Србије пао са куће, превезен у болницу!

Бивши предсједник Владе Републике Србије Радоман Божовић (70) пао је данас са куће у Београду, јавио је "Телеграф.рс".

Он је око 12 часова примљен у Ургентни центар.

Незванично, пао је са висине од 4 метра. Како "Телеграф.рс" сазнаје, Божовић се оклизнуо.
Радоман Божовић рођен је у селу Шипачно код Никшића 13. јануара 1953. и професор је Економског факултета и доктор економских наука.

Завршио је Економски факултет у Суботици, 1975. године. Магистрирао је 1978. године, а докторирао је 1981. на Економском факултету у Београду.

На факултету почиње да се политички ангажује кроз Савез комуниста Југославије (СКЈ). Од оснивања, 1990. године, укључује се у Социјалистичку партију Србије, која га 1991. као свог кандидата именује на најприје на мјесто предсједника Извршног вијећа АП Војводине, а потом на дужност премијера Србије, може се прочитати на Википедији.

На дужности премијера био је до фебруара 1993. године. Након тога је био председник Већа грађана Савезне скупштине СР Југославије. Од марта 1999. године до 5. октобра 2000. године био је директор Генекс групе.

Радио је на суботичком факултету у својству асистента, доцента, ванредног и редовног професора на предмету Политичка економија И и ИИ. Професор је на Економском факултету у Новом Саду гдје предаје на предмету Политичка економија.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана