Некадашњи директор Управе полиције признао кривицу и покајао се

Танјуг
Некадашњи директор Управе полиције признао кривицу и покајао се

ПОДГОРИЦА - Некадашњи директор Управе полиције Црне Горе Славко Стојановић признао је кривицу и пред подгоричким Вишим судом изјавио да се каје што је наредио да се пропусти камион његовог пријатеља са цигаретама без потребне документације.

Он је рекао да је ту „исхитрену одлуку” донио услед великог притиска због лоше безбједносне ситуације у држави.

Стојановић није, међутим, признао кривицу за недозвољено држање оружја.

Суђење Стојановићу биће настављено 25. октобра у подне, а Стојановића СДТ терети за злоупотребу службеног положаја чиме је државу оштетио за 112.504 евра.

Државни тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић саопштио је да из прикупљених доказа и истраге произилази основана сумња да је Стојановић 31. марта 2018. године, у Подгорици, као службено лице и јавни функционер, противправним искоришћавањем свог службеног положаја и овлашћења, прибавио другом имовинску корист и другом нанио штету.

Наводи се да вриједност прибављене имовинске користи прелази износ од тридесет хиљада евра, јер је, у својству директора Управе полиције Црне Горе, који руководи њеним радом, након што је сазнао да је у Подгорици заустављен камион његовог пријатеља са цигаретама без потребне документације.

Како су пренијели подгорички медији, Стојановић је признао кривицу након што је специјални државни тужилац Јован Вукотић одбио приједлог одбране о закључењу споразума о признању кривице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана