Неџаду Фетићу једномјесечни притвор

ГС
Foto: Танјуг/АП

СИСАК- Неџаду Фетићу /58/, који је у Сиску убио једну жену, а осам лица ранио, палио куће и аутомобиле, одређен је једномјесечни притвор, објављено је данас на сајту сисачког Жупанијског државног тужилаштва.

Притвор је одређен због могућности понављања кривичног дјела, могућности утицаја на свједоке, као и због неометаног одвијања поступка. И даље није познат мотив напада.

Адвокат по службеној дужности Данко Ковач рекао је да је Фетић демобилисани војник који од 1995. године посједује оружје, преносе хрватски медији.

Фетић је осумњичен за убиство 45-годишње Иване Ј, те више покушаја убистава, односно рањавање више особа, од којих је четверо тешко. Међу повријеђенима су ватрогасац и дијете.

Нападач је запалио и два стамбена објекта која су потпуно изгорјела, као и један аутомобил, а трећи стамбени објекат и други аутомобил су дјелимично изгорјели.

Здравствено стање тешко повријеђених је нешто боље и све су стабилније.

Горазд Пилчић, љекар на Одјељењу за анестезиологију, реаниматологију и интензивну медицину рекао је да су двојица рањених, од 34 и 58 година, стабилно. Они су примљени са повредама стомака, које су оперативно збринуте.

Обојица су будни, нису више на респиратору, а почели су комуницирати и са околином. Упркос побољшању, њихове се повреде још третирају као опасне по живот. Боље су и друга два пацијента, који нису животно угрожени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана