Небојша Медојевић спремао крваве протесте у Црној Гори

Курир, Дан
Небојша Медојевић спремао крваве протесте у Црној Гори

Подгорица - Небојша Медојевић, функционер црногорске опозиционе странке Демократски фронт (ДФ), спремао је насилне протесте у Подгорици пред одржавање предсједничких избора у Црној Гори 7. априла, сазнаје “Курир”.

Он је за своје намјере тражио и подршку из Брисела, али сви званичници оданде само су му спуштали слушалицу.

Медојевић је 6. априла позвао два броја телефона у Бриселу и буквално молио високе европске функционере да га подрже у организацији најмасовнијих протеста које је Подгорица икад видјела.

Како сазнајемо, Медојевић је буквално рекао да би протести требало да буду „као у Каиру”.

Подсјетимо, он је притом мислио на насилне борбе које су се у афричкој земљи Египту одвијале 2011., а када је с власти свргнут дотадашњи лидер Хосни Мубарак.

Те демонстрације сматрају се једним од најмасовнијих и најбруталнијих борби на улицама у новијој историји и на њима је живот изгубило више од 1.000 људи, а хиљаде је повријеђено.

Ипак, сви покушаји Медојевића да изазове хаос у земљи пропали су јер су му бриселски функционери упорно спуштали слушалицу, без намјере да саслушају шта има да каже.

Тако су избори одржани у мирној атмосфери, а на мјесто предсједника изабран је дотадашњи лидер земље, кандидат владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Филип Вујановић.

Иначе, добро обавјештен извор “Курира” тврди да Медојевић није посебно омиљен ни у оквирима своје странке ДФ, а да на сваком кораку покушава да оцрни њеног лидера Миодрага Лекића.

- Он стално оговара Лекића по подгоричким кафићима, али остаје уз њега јер зна да, када би био сам и имао своју странку, не би могао да прође ни цензус. С друге стране, Лекић му је током кампање забранио да било шта говори јер је само наносио штету и партији и кандидатима - рекао је наш саговорник.

Стално покушавао да оцрни Ђинђића

Небојша Медојевић био је економски аналитичар у вријеме владе премијера Србије Зоран Ђинђића и тада се трудио да га у сваком тренутку оцрни.

Својевремено је изјављивао да је Ђинђић један од најопаснијих политичара.

- Ђинђић је склон прављењу дилова и сљедећи који ће направити биће сажет у референдумско питање: Да ли сте за то да владам наредних 50 година? - говорио је Медојевић, а преносио подгорички лист “Дан”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана