Не јењава обрачуни криминалних кланова у Црној Гори: Убијен отац припадника кавачког клана

Агенције
Не јењава обрачуни криминалних кланова у Црној Гори: Убијен отац припадника кавачког клана

Херцег Нови - Херцегновљанин Нико Рогановић (66) убијен је у класичној сачекуши у херцегновском насељу Дубрава у ноћи између сриједе и четвртка. Убијени је отац Душка Рогановића, који је у подметнутој експлозији 26. априла ове године остао без обје ноге.

Према првим сазнањима полиције, на Рогановића су пуцале најмање двије особе, а од задобијених повреда подлегао је у херцегновској болници.

Полиција је у међувремену саопштила да интензивно трага за починиоцима овог убиства.

Управа полиције је потврдила да је о овом догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је на лицу мјеста извршио увиђај са полицијским службеницима.

Син убијеног Душко Рогановић је одраније познат полицији. Осуђен је на 12 година затвора за убиство вође навијача "делија" Марка Веснића из Београда и рањавање Ивана Марковића. Убиство се десило 2009. године у Игалу.

Казну му је потом Апелациони суд смањио на осам година. Спекулише се и да је Рогановић и сада повезан са одређеним криминалним круговима. Према писању црногорских медија, и убијени Нико Рогановић је имао везе са криминалом. Он је, наиме деведесетих био осуђен за шверц 11 тона цигарета.

У полицијским евиденцијама његов син Душко Рогановић се води као близак са члановима "кавкачког клана", који је у сукобу са "шкаљарцима". Полиција није искључила могућност и да су бомбашки напад на Душана Рогановића у априлу организовали чланови "шкаљарског клана" па се на списку за саслушање нашло више особа из Котора, Херцег Новог и Тивта које су блиско повезане са "кавкачким" и "шкаљарским кланом".

Обрачуни криминалних кланова све су учесталији. Прије само девет дана у Бару је наочиглед жене и дјеце убијен Баранин Игор Шпиро Митровић, сарадник нарко-боса Дарка Шарића. Полиција и даље трага за убицама.

Позадина сукоба

Отворени рат између "шкаљарског" и "кавачког клана", у којем је било и колатералних жртава, почео је 2014. године након нестанка скоро 300 килограма кокаина из складишта у Валенсији. Од почетка 2015. године у обрачуну ових кланова убијено је више од 20 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана