Назвао Владу да се жали, а ухапшен због пријетњи Пленковићу

Срна
Назвао Владу да се жали, а ухапшен због пријетњи Пленковићу

Загреб - Двадесетједногодишњи Иван Јелић из Лошиња телефоном је назвао Владу Хрватске да би је критиковао како нема новца за болесну дјецу, а притом је запријетио да ће "купити авион и срушити Владу", због чега је ухапшен.

Јелић је телефоном назвао Владу, револтиран чињеницом да држава има новца за половне борбене авионе, а нема за лијекове за тешко болесну дјецу.


Он је назвао јавно доступан број хрватске Владе и тражио да га споје са премијером Анрејем Пленковићем, преносе хрватски медији.

Његов позив преусмјерен је на телефон канцеларије премијера, па се Јелићу јавила Пленковићева лична секретарица која га је замолила да се представи, те упитала да ли премијера треба приватно или службено.

Младић се представио и рекао како премијера не треба приватно. "Влада има новца за скупе авионе, а нема за тешко болесну дјецу", рекао је Јелић, коме је на терет стављено да је пријетио да ће "купити авион и развалити, срушити Владу".

Јелић је рекао да је свјестан шта говори, па је најавио да ће доћи до секретарице и премијера те им "показати гдје им је мјесто" и да ће их "згромити".

Јелић је на суду изразио жаљење због свог наступа, али каже да није изрекао пријетеће ријечи него да је само истицао чињеницу да Влада нема новца за болесну дјецу, али има за скупе борбене авионе.

Судија је одбацио приједлог тужилаштва које је за Јелића тражило истражни затвор, али му је одредио четири мјере опреза - изречена му је забрана напуштања боравишта, три пута седмично мора се јављати полицији, а забрањено му је било какво, директно или индиректно, контактирање и узнемиравање особа које се у овом случају сматрају оштећенима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана