Настављено суђење Мишићу: Селени је ножем пресјечен готово читав врат

Јутарњи лист
Настављено суђење Мишићу: Селени је ножем пресјечен готово читав врат

Сплит - Свједочењем судско-медицинског вјештака Марије Дефинис-Гојановић данас је на сплитском Жупанијском суду настављено суђење Едију Мишићу (28) који се терети за брутално убиство мексичке туристкиње Селене Маседо Грасијано у августу прошле године на Марјану, преноси “Јутарњи лист”.

Вјештак Дефинис-Гојановић спровела је обдукцију тијела Селене Маседо Грасијано на Заводу за судску медицину КБЦ Сплит, те на питање замјеника жупанијског државног одвјетништва рекла је да вријеме које је прошло од дана убиства до проналаска тијела може утицати на трулежне промјене.

- Јасно је да вријеме утиче на утврђивање спољашњих и унутрашњих повреда - казала је она напоменувши да је стога и била смањена и могућност проналажења других повреда.

Жртви је, према свједочењу вјештака, ножем пресјечен готово читав врат, а на тијелу су пронађени и крвни подливи мишића врата те озљеде, односно огуљотине на ногама које је задобила док је још била жива.

Подливи на врату упућују на могућност гушења стискањем врата рукама.

Вјештак Дефинис-Гојановић додала је да јој је то у 20 година каријере најдрастичнији случај.

Селена Маседо Грасијано убијена је 22. августа 2012. године на Марјану када ју је, према оптужници, Мишић у шуми пресрео и убио.

Прво ју је заскочио док је шетала шумом, потом јој везао уста и руке те је однио до зида, положио на земљу, скинуо и кухињским ножем зарезао по врату.

Дјевојка је искрварила, а тијело је прекрио земљом, грањем и камењем.

Спаситељи су је пронашли тек трећег дана након нестанка.

У досадашњим расправама саслушани су брат убијене Мексиканке Емануел, отац и брат оптуженог Мишића, полицијски службеник који је обавио увиђај на мјесту проналаска убијене туристкиње, судски вјештаци за неурологију и психијатрију, те вјештак балистичар из Центра за форензичка вјештачења “Иван Вучетић” из Загреба.

Мишић је и даље у притвору због могућности понављања кривичног дјела те због посебно тешких околности у којима је дјело почињено.

Суђење се наставља сутра, а пресуда би могла бити донесена ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана