Наставак суђења Зорану Марјановићу оптуженог за убиство супруге Јелене

Tanjug
Наставак суђења Зорану Марјановићу оптуженог за убиство супруге Јелене

БЕОГРАД - Суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге, пјевачице Јелене Марјановић 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, настављено је данас пред Вишим судом у Београду саслушањем свједока, међу којима је била и Јеленина сестра од стрица Теодора Крсмановић.

Поред ње испитани су свједоци који су се тог дана нашли на насипу, као и полицајац који је трагао за Јеленом након пријаве њеног настанка.

Теодора је суду испричала да су Зоран и његова убијена супруга били у добрим односима, и да јој сестра никада није рекла да жели да остави мужа, иако се жалила на притисак у кући.

Јелену је како је додала, последњи пут видела у фебруару 2016. године, али су биле у контакту телефоном.

Крсмановићева је посвједочила и да јој је Јелена у периоду прије него што је убијена послала слику повријеђене руке, објаснивши јој да је повреду стекла мијењајући гуму на колима - када је узимала резервни точак, ударила су је врата од пртљажника.

Свједок Милан Радић испричао је да је на дан злочина, док је возио бицикл, видио мушкарца и жену како се спуштају низ насип око 17 сати, недалеко од мјеста гдје је касније пронађено Јеленино тијело.

Он ипак није могао да тврди да је мушкарац био Зоран, али је навео да је био обучен у тамну одјећу.

На суђењу су о томе шта су видјели свједочили Радосава Маринковић, која је тог дана чувала козе на насипу, Драган Првуловић - који је са породицом био на насипу и видио Јелену, Зорана и Јану, као и Александар Кнежевић, полицајац који је трагао за Јеленом када је пријављен њен нестанак.

Зоран Марјановић је на почетку суђења у новембру детаљно изнио своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила пјевањем народне музике.

Оптужен је за кривично дјело тешко убиство, за које је запријећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини мјеста злочина била је и њихова малољетна кћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прољетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето послије смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства.

И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ скоро четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана