Настављени протести у Словенији

РТС
Настављени протести у Словенији

Крањ - Настављени су протести у Словенији, овај пут у Крању, гдје се синоћ окупило око хиљаду људи разочараних политиком и корумпираном елитом, а како је најављено, протести се данас очекују и у Љубљани, преноси РТС.

Протест у Крању био је посљедњи у серији протеста под слоганом “готови су”, организованих преко друштвених мрежа.

Међутим, за разлику од мариборског, овај протест био је миран. Полиција је саопштила да је све држала под контролом и да је већина демостраната била мирољубива.

Учесници протеста навели су да је ово протест против система, а не политичара, додајући да је вријеме да коначно започне владавина права.

Предсједник Словеније Данило Тирк рекао је да разумије невоље људи и навео да сматра да се не може задирати у њихово право да изражавају незадовољство јавним протестом.

Тирк је замолио грађане да се уздрже од насиља и не одговарају на провокације, које би протестима на тај начин могле одузети снагу њихове поруке.

Фејсбук група, под називом “Нека одступи премијер Јанез Јанша”, позвала је грађане да се данас поподне придруже мирним протестима у престоници против политичких елита, али и све тежег социјалног стања у држави.

Група је сугерисала грађанима да са собом понесу старе будилнике и цвијеће, како би показали да не желе насиље и да интервенција полиције неће бити потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана