Настављени преговори о формирању власти у Подгорици без ДПС-а

ГС
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- У Подгорици су данас настављени преговори о формирању власти у Главном граду, иако коначни резултати избора чекају избор бар једног судије Уставног суда, који треба да одлучи о 14 пријава на наводне неправилности у изборном процесу.

Састанак се овог пута одржава у просторијама Нове српске демократије и не присуствују му носиоци изборних листа. Договор о формирању власти у Подгорици почео је прошле седмице на позив новоформираног покрета Европа сад, чију листу је предводио један од лидера покрета Јаков Милатовић.

Преговорима су присустовали носиоци листа За будућност Подгорице Јелена Боровинић Бојовић, Идемо људи Данило Шарановић и Може Подгорица - Ово је наш град Лука Ракчевић.

Након прошлог састанка, Милатовић је новинарима саопштио да је први круг разговора био конструктиван.

Европа сад је у Подгорици освојила 13 мандата, коалиција „За будућност Подгорице“ 11, коалиција „Идемо људи“ шест, а листа „Може Подгорица - Ово је наш град“ четири мандата.

Коначни резултати избора у Подгорици још нису саопштени, јер 14 пријава чека формирање Уставног суда, који је нефункционалан јер од седам судија има само три.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана