Настављена сједница Скупштине Црне Горе

ГС
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА - Послије паузе настављане је ванредна седница Скупштине Црне Горе.

На колегијуму је договорено да се настави сједница. 

Договорено је и да гласање буде прозивком због двије посланице које у раду учествују онлајн.

Поручено је и да посланици се уздрже од увредљивих ријечи, а посебно према потпредсједници Скупштине која води седницу.

Милан Кнежевић (ДФ) рекао је да му је суђено да кога је год предложио у овом сазиву, смјенјују дјелови већине са ДПС-ом.

„То значи да у неком сљедећем сазиву не би било добро да било кога предлажем за неку функцију, јер сигурно не би издржао дуже од годину дан"

Поручио је да је ДФ спреман да са колегама из актуелне парламентарне већине сједне за исти сто, одмах након сједнице, и након што Бечић буде смијењен.

Кнежевић је питао ДПС како би се осјећали да Мило Ђукановић „преломи у мозгу" и врати се на фабричка подешавања из 90-их и подржи Демократски фронт, наводећи примјере понашања премијера Здравка Кривокапића у односу на тај савез.

„Како бисте се осјећали ви из актуелне парламентране већине, да вам Кривокапић на једном састанку у Влади саопшти 'хвала вам низашта, мој партнер је мој албански брат Дритан Абазовић и ја ћу с њим да градим демократску Црну Гору', иако је 90-их позивао на напад на Стејт дипартмент са Николом Кавајом"

Поручио је Милошу Конатара (УРА) да немају право да пођу са ДПС-ом јер их нису због тога грађани гласали.

Данијел Живковић (ДПС) је, образлажући предлог опозиције за смјену Бечића, рекао да је претходних 14 мјесеци изгубљено за Црну Гору, која је дошла у велику кризу.

„Изгубљено јер смо видјели како су се понашали и јер је Црна Гора дошла у велику кризу. Ту одговорност једнаку имају и челни људи извршне, али и законодавне власти", казао је Живковић.

Рекао је да у парламенту није покренут дијалог о кључним процесима, преносе Вијести.ме.

"„Смјеном Владе Здравка Кривокапића дефинитивно је доведено у питање легитиметет предсједника парламента. Како ће се то одразити на формирање неке нове већине, у то сада не желимо да улазимо. Подржаћемо смјену Бечића", рекао је Живковић.

Он је нагласио да је и њихова обавеза да у наредном периоду кроз реторику и дијалог „наметну рјешења" која ће омогућити Црној гори да се покрене из кризе.

Додао је да се посланици ДПС-а не могу исључити из политичког живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана