Настављена изградња Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар"

Срна
Foto: РТРС

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- У сјеверној Косовској Митровици данас је настављена завршна фаза изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" за 140 дјеце са посебним потребама са подручја четири општине са српском већином на сјеверу Косова и Метохије.

"Прикупили смо дио потребних средстава за наставак градње", рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Према његовим ријечима, завршетак спољашњег уређења објекта планиран је до краја године под условом да до тада у хуманитарној акцији буде прикупљено 70.000 евра, колико недостаје.

"Завршено је око 70 одсто радова на објекту површине 714 метара квадратних, укупне вриједности 280.000 евра, али недостају средства за унутрашње уређење - гријање, лифт, опремање инвентаром и другим помагалима", навео је Арлов.

Он је истакао да је од јуче активан хуманитарни број 1412, који ће бити у функцији до 31. октобра за помоћ у прикупљању новца за завршетак Дневног центра.

"Запослени и ученици основних и средњих школа из Републике Српске моћи ће да слањем поруке у вриједности од једне КМ помогну у прикупљању недостајућих средстава. Акцију је подржало Министарство просвјете Српске, које је и до сада подржало сваку акцију Одбора, попут оне жСпојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српскеж, у коју су биле укључене школе и локалне самоуправе", навео је Арлов.

Он је посебно захвалио власнику грађевинског предузећа "Инвест - Косовска Митровица" Радошу Петровићу, који без аванса изводи радове на објекту Дневног центра и који је одлуком да не наплати трошкове за рад у износу од готово 40.000 евра постао један од највећих донатора.

"Позивам све у Републици Српској да позову 1412 и помогну да изградимо Дневни центар, први и за сада једини на Косову и Метохији. Завршетак овог центра биће исто као да смо изградили цркву или храм", апеловао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана