Наставља се штрајк у “Кроација Ерлајнзу”

Агенције
Наставља се штрајк у “Кроација Ерлајнзу”

Загреб - Синдикати пилота и кабинског особља у компанији “Кроација Ерлајнз” и данас ће, трећи дан, наставити штрајк, јер ни јуче нису успјели да постигну договор с управом о њиховим захтјевима, преносе агенције.

- Преговори су прекинути око 17 часова без договора и у четвртак се наставља штрајк - изјавила је хрватским медијима представник Синдиката кабинског особља Ивана Лојо.

Хрватски синдикат саобраћајних пилота и Синдикат кабинског особља траже задржавање свих права из досадашњег колективног уговора који је истекао у марту, јер су им новим уговором, који су с управом “Кроација Ерлајнза” потписала четири остала синдиката, знатно смањена примања.

Управа “Кроација Ерлајнза” не жели да попусти синдикалним захтјевима, тврдећи да би то угрозило реструктурисање авиокомпаније и осигурање њеног постојања.

Синдикати тврде да им управа пријети стечајем и продајом авиона ако не пристану на нови уговор.

Због штрајка пилота и стјуардеса, који траје од уторка, 14. маја, хрватски авиопревозник отказао је 14 летова планираних за данас, док ће 16 летова обавити унајмљеним авионима других компанија. Та је компанија у прва два дана штрајка отказала укупно 46 летова.

Компанија је у уторак изгубила милион куна, а укупна штета до сриједе би могла премашити два милиона куна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана