Нарко-бос Дарко Шарић није у Црној Гори

Агенције
Нарко-бос Дарко Шарић није у Црној Гори

Подгорица - Црногорска Агенција за националну безбједност и Министарство унутрашњих послова негирали су данас да се одбјегли нарко бос Дарко Шарић крије у Црној Гори, преносе агенције.

- Агенција за националну безбједност нема оперативних сазнања да је Пљевљак Дарко Шарић у Црној Гори - рекао је директор те агенције Боро Вучинић.

Из црногорског Министарства унутрашњих послова саопштено је да се Дарко Шарић не налази на територији Црне Горе и да ће црногорске и друге службе безбједности поступити по налогу за хапшење када он буде лоциран.

У  МУП-а Црне Горе истичу да за хапшење не треба било какав “договор”, јер је то у интересу одговарајућих правосудних поступака који се воде у једној од држава региона.

- Црногорске службе безбједности остварују адекватне контакте са партнерским безбједносним службама по том питању - наводи се у саопштењу.

Посланик Демократског фронта у црногорској Скупштини Небојша Медојевић рекао је да Шарић дуже вријеме има подршку црногорске власти.

- Наше су процјене биле да му је најсигурније у Црној Гори. Ипак овдје има контакте са влашћу и дуго година има логистичку подршку свих безбједносних служби у Црној Гори - рекао је Медојевић након сједнице Одбора за безбједност.

Медојевић је навео да безбједносне службе из политичких разлога не раде свој посао како би требало.

- Политички разлози су кључни због чега наше безбједносне службе, самим тим полиција и правосуђе, још нису способне да се ухвате у коштац са кривичним дјелима која иду ка врху режима - рекао је Медојевић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана