Напето на КиМ: Срби протестују, Приштина не одустаје

ГС
Напето на КиМ: Срби протестују, Приштина не одустаје

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Срби са сјевера Косова и Метохије ће се сутра окупити на мирном и демократском протесту поводом најава Приштине о отварању Моста на Ибру који спаја сјеверни и јужни дио Косовске Митровице.

Скуп ће бити одржан у 11 часова на Тргу браће Милић који се налази у близини моста на Ибру, сазнаје Танјуг.

Срби са КиМ су забринути за своју безбједност поводом најава Приштине о једностраном отварању моста, али и због свакодневних ескалаторних потеза Приштине и очекују да их Кфор заштити.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да је Аљбин Курти веома нервозан и да његова политичка позиција није онако једноставна као што је била прије годину, двије.

- Курти провоцира јер му истиче вријеме и жели прије америчких избора да изазове сукобе. Он не жели да се дочека некаква озбиљнија промјена у Бијелој кући, а да прије тога покуша да нас окрене против НАТО-а и обрнуто, рекао је предсједник Србије Александар Вучић поводом најаве Приштине да отвори мост на Ибру између сјеверне и јужне Косовске Митровице.

Упркос порукама из КФОР-а да свака одлука у вези с главним мостом на Ибру између Јужне и Сјеверне Митровице мора да буде донесена у оквиру дијалога с Београдом и из ЕУ да "заинтересоване стране треба да се уздрже од једностраних акција", косовски министар Елберт Краснићи изјавио је да се став тзв. Владе Косова није промијенио.

Раније данас су Свечља и Краснићи поново посјетили Сјеверну Митровицу, гдје су у једном кафићу у непосредној близини главног моста на Ибру поново попили кафу, након што су "одрадили инспекцију моста пред како је навео предсједник Удружења новинара Косова Џемаил Реџа његово неминовно отварање".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана